Behandelvormen

Ik heb diverse opleidingen gevolgd, allemaal met als doel om ondersteuning cq een oplossing te kunnen bieden bij allerlei lichamelijke klachten. Ik ben begonnen als allergie-deskundige waarvoor ik de behandelvorm Total Reset Methode en/of Quantum Allergy toepas. Beide zijn gebaseerd op kinesiologie.

Inmiddels ben ik ook Orthomoleculair therapeut wat inhoudt dat ik vooral met de juiste voeding en eventueel supplementen mensen ondersteun.

Nu is het vrijwel onmogelijk om tijdens een behandeling een bepaald kenniscentrum uit te zetten. Vandaar dat mijn behandelingen vrijwel altijd een mengeling van mijn verschillende behandeltechnieken zal zijn. Dat betekent dat ik werk met kinesiologie technieken maar ook adviezen geef vwb voeding.

Op deze pagina geef ik je graag informatie over de verschillende behandelvormen zodat je een beeld krijgt van wat je kan verwachten.

Quantum Allergy / Total Reset Methode (voorheen NAET (Nambudripad Allergy Elimination Technique))
Voor het behandelen van allergieën gebruik ik m.n. de Quantum Allergy methode (QA). QA is gebaseerd op Quantum Touch, ontwikkeld door Richard Gordon. Daarbij wordt uitgegaan van een wereld die is opgebouwd uit energie. Alles is energie. Een appel, hond, bomen, gras, stof en wij, alles is energie. Bij mensen met bijvoorbeeld hooikoorts botst hun energie met die van pollen. Wanneer hun lichaam in aanraking komt met pollen, schiet het lichaam in de verdediging. Slijmvliezen zwellen op, snot wordt geproduceerd, je gaat niezen, alles wordt in werking gezet ter verdediging tegen de pollen.
Volgens de westerse geneeskunde is een allergie een overreactie van het afweersysteem wat gepaard gaat met het aanmaken van te veel histamine en daardoor ontstekingsreacties. De westerse aanpak is om de symptomen te bestrijden of verzachten. Bij de QA en Total Reset methode wordt de oorzaak aangepakt. Dit betekent dat we opzoek gaan naar de stof die jouw lichaam als vijand ziet en we gaan jouw lichaam leren dat het allergeen geen vijand hoeft te zijn.
Als de energie van het allergeen door jouw lichaam wordt herkend als ‘lichaamseigen’ zal je lichaam geen allergische reactie meer geven.

Orthomoleculaire therapie
Orthomoleculaire geneeskunde, soms ook voedingsgeneeskunde genoemd, is een complementaire geneeswijze/therapie met wetenschappelijke basis die als doel heeft de gezondheid van de mens te herstellen/op peil te houden en ziekteprocessen te bestrijden.
Om dat te bereiken wordt er in de orthomoleculaire geneeskunde zoveel mogelijk gebruik gemaakt van een voedingsadvies op maat. Er wordt gekeken wat jouw lichaam nodig heeft op optimaal te kunnen functioneren. Kunnen niet alle benodigde voedingsstoffen uit een normaal voedingspatroon worden gehaald, dan kunnen er voedingssupplementen, zoals vitamines, mineralen, vetzuren en andere (voedings)stoffen worden geadviseerd. Voedingsadviezen en voedingssupplementen worden voor elke client persoonlijk afgestemd. Daarbij wordt rekening gehouden met hoe jouw leven in elkaar zit, met de klachten die je ervaart en met de eventuele medicijnen die je tot je neemt.
In de praktijk gebeurt het vaak dat er een combinatie wordt gemaakt met QA en voedingsadviezen.

Metabolic Balance
Met het Metabolic Balance programma wordt jouw stofwisseling weer in balans gebracht door aan de hand van jouw bloedwaarden een persoonlijk voedingsplan op te stellen. In dit plan vind je onder andere een lijst met voedingsmiddelen die speciaal zijn geselecteerd voor jouw stofwisseling. Door je stofwisseling in balans te brengen kunnen alle voedingsstoffen die je dagelijks binnen krijgt worden omgezet in bruikbare energie, in plaats van in vetreserves. Ook leer je hoe je door het implementeren van de acht Metabolic Balance regels jouw stofwisseling voor de lange termijn in balans houdt. Op die manier houd je er een persoonlijke en gezonde levensstijl op na waardoor jij je fit zult voelen. Hieronder vind je een presentatie. Door op het symbool rechtsonder te klikken kun je het scherm vergroten.