Burn-out, depressie en neerslachtigheid

Metamorfosemassage bij verdriet, rouw en neerslachtigheid

We krijgen in ons leven allemaal te maken met verdriet en rouw, of een andere vorm van neerslachtigheid. Maar vaak hebben we geen van allen geleerd hoe je hier het beste mee om kan gaan, hoe dit proces werkt en wat ‘normaal’ is.
Angst, onveiligheid of diep verdriet laten zich na een tijdje niet meer wegstoppen of negeren en vertalen zich dan o.a. in psycho(somatische) klachten (= zowel mentale als fysieke klachten).

Bij verdriet, rouw of neerslachtigheid denk je waarschijnlijk aan het overlijden van een dierbare maar gevoelens van rouw omvatten veel meer dan dat. Het gaat meestal om situaties waar je niet om hebt gevraagd en waarbij de grond totaal onder je voeten vandaan wordt geslagen zoals inderdaad bij overlijden maar ook bijvoorbeeld bij een scheiding of een innige vriendschap die beëindigd wordt, ontslag of alle onzekerheid die alle corona-maatregelen met zich meebrengen. In dergelijke situaties ben je totaal je grip kwijt op je werkelijkheid en je staat voor een voldongen feit dat je leven een totaal andere wending krijgt.

De metamorfosemassage kan daarbij een waardevolle ondersteuning zijn. Bij deze massage wordt creatieve groei als uitgangspunt genomen. Neem bijvoorbeeld de groei van een rups tot een vlinder. Een proces waarbij door metamorfose en transformatie een geheel ander wezen wordt gevormd. De behandeling d.m.v. de metamorfosemassage stimuleert deze transformatie en begeleidt zo de cliënt in zijn of haar creatieve proces tot transformatie naar zijn of haar ware zelf. De massage wordt uitgevoerd op de voeten, handen en het hoofd.

Danielle Bijkerk is zeer ervaren in het toepassen van deze vorm van massage. Wil je meer informatie? Kijk dan even op haar pagina.

Chinese geneeskunde en depressie/burn-out

Hoewel je bij een depressie vooral denkt aan klachten op het mentale of sociale vlak, is de oorzaak veelal fysiek. Wanneer je lichaam lange tijd onder stress staat, kan dit zich gaan wreken door de manifestatie van een ziekte maar het kan ook zijn weerslag hebben op het mentale, sociaal-emotionele vlak.

Wordt iemand fysiek ziek, dan weet men altijd wel zijn of haar weg te vinden. Maar wanneer je levenslust weg is, of je gewoon plat gezegd ‘niet lekker in je vel zit’, wordt de zoektocht al een stuk moeilijker.
Maar juist bij het ‘niet lekker in je vel’ zitten, is er vaak fysiek iets niet in orde. Ergens functioneert het fysieke systeem niet naar behoren en dat kan gevolgen hebben voor hoe jij in het leven staat. Wordt deze fysieke blokkade opgeheven, dan krijgt de geest, dus jijzelf als mens, weer de ademruimte om met jezelf aan de slag te gaan.

Acupunctuur en/of Chinese kruiden werken uitermate ontspannend en daarmee lossen ze de stress in het lichaam op. Als de stress vermindert, kunnen je spijsverteringssysteem en immuunsysteem beter functioneren. Een betere opname en verwerking van de (juiste) voeding heeft een positieve invloed op je mentaal welbevinden (zie ook het artikel over voeding en burn-out hierboven).


Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Paul Freedman.

Homeopathie en je blije zelf

Elk mens heeft een bepaald karakter. De een is meer introvert, de ander juist extravert, weer een ander wil iedereen verbinden, de ander is een verzorgend type etc. Nu in deze tijd, kan jouw persoonlijk karakter onder druk komen te staan.

Ben jij iemand die graag onder de mensen is, heb je een beroep in de entertainment-sector en mis je je sociale contacten enorm? Dan kan je daar mentaal en wellicht uiteindelijk ook fysiek enorm last van krijgen.

Onze homeopaat Minke Roelants zoekt binnen de homeopathie altijd naar het middel wat het best past bij jouw persoonlijkheid en wat ook past bij de oorzaak van de verstoring waar je last van hebt. Bijvoorbeeld burn-out klachten, somberheid en energieverlies kunnen zijn ontstaan sinds een groot verdriet, onrecht, uitputting, verlies sociale contacten, ruzie, het niet gewaardeerd voelen, relatieproblemen, verlies van werk, lichamelijke beperkingen maar ook bijvoorbeeld na het doormaken van de ziekte van Pfeiffer en sindsdien minder energie hebben.

De kunst van Minke is het goed voelen van wie jij eigenlijk bent. Wie ben jij? Wat heeft jou gemaakt tot wie jij nu bent en hoe kunnen we jou zo optimaal mogelijk in balans krijgen en houden? Alles staat met elkaar in verbinding.
Vervolgens gaat zij op zoek naar een homeopathisch middel wat het beste bij jou past. Vragen die dan opkomen zijn: wat heeft jou het meest geraakt of ontregeld en wat maakt jou blij en energiek?
Fijn is dat er in de homeopathie zoveel mooie aanknopingspunten zijn, middelen die passen bij introverte mensen, angstige mensen, lichtbrengers, piekertypes, enorme volhouders die uiteindelijk opgebrand raken, idealistische mensen, leiders en volgers, mensen vol zelfkritiek, mensen die geen ‘nee’ kunnen zeggen, schuldgevoelens hebben etc….

Homeopathie is een prachtige manier om te ondersteunen en helpt vaak om weer een weg naar balans terug te vinden. “Ik ben weer mijn blije zelf”, zei laatst een cliënt van Minke en dat is dan prachtig, vooral in deze tijd!

Wil je meer weten wat homeopathie voor jou kan betekenen? Kijk dan op de pagina van Minke.

Massage bij het verwerken van eenzaamheid, verlies en rouw

Wanneer je het gevoel hebt emotioneel vast te lopen en je niet meer ‘normaal’ kan functioneren, kan het heel prettig zijn om letterlijk terug te worden getrokken in je lijf. Je komt uit je hoofd terug in je lijf en kan weer normaal met je verdriet, stress of andere negatieve emoties overweg.

Evenals bij angst komt het meeste verdriet voort uit momenten van scheiding of afscheid nemen van een vertrouwde situatie. Eén van de meest ingrijpende situaties in het leven, is de dood van een geliefde. Wie een geliefde heeft verloren, verzet zich tegen de acceptatie van dat verlies. Accepteren van het verlies zou betekenen het opgeven van de geliefde en dat wordt beschouwd als verraad en ontrouw.

Actief rouwen is zoeken naar een uitweg, zoeken naar wegen om het verlies in het leven in te passen, zonder overigens de pijn daarvan te vermijden.

Via een specifieke reflexzonemassage kan Daniëlle Bijkerk je terugbrengen bij jezelf. Danielle is een allround massagetherapeut en past haar massages aan per cliënt. De massage waar de meeste vraag naar is of wat het meest nodig is, zal zij toepassen. Eventueel gecombineerd met andere techniek. Daniëlle laat zich leiden door hetgeen op dat moment voor jou nodig is om verder te komen. 

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Daniëlle.