Het immuunsysteem

Quantum Allergy / Total Reset Methode kan je immuunsysteem versterken

De Total Reset methode is een combinatie van kinesiologie en energetische therapie. Door middel van spiertesten wordt het lichaam getest op hetgeen wat onbalans geeft of wat in onbalans is.
Een bepaald voedingsproduct of graspollen kunnen onbalans geven waardoor er klachten ontstaan. En wanneer het immuunsysteem in onbalans is, kunnen deze klachten niet gemakkelijk worden opgelost.

Bij Natuurgeneeskunde Woerden wordt bij elke cliënt, ongeacht de klacht, eerst gekeken naar de algemene constitutie. Dat is een chic woord voor de algemene gezondheid en veerkracht van het lichaam. Hierbij worden de grote systemen getest zoals het immuunsysteem, spijsverteringsstelsel, lymfesysteem etc. Ook wordt er zeer nauwkeurig getest op specifieke onderdelen van het lichaam die samenhangen met de weerstand zoals de verschillende witte bloedlichaampjes, het zenuwstelsel, stofjes die er voor zorgen dat de hormoonhuishouding en het spijsverteringstelsel goed functioneert etc.

Dit wordt getest via spiertesten. Datgeen wat uit balans is, wordt gecorrigeerd. 

De volgende behandeling bestaat uit het testen van diverse voedingsstoffen zoals ei, melk, vitamine A, B en C, suikers etc. Wanneer deze stoffen in onbalans zijn, wordt het lichaam ook hiervoor gecorrigeerd.

De ervaring leert dat heel veel cliënten zich al na een eerste behandeling prettiger voelen, meer energie ervaren en soms zijn de klachten ook al verminderd. Ik verklaar dit als volgt: “Het lichaam is kennelijk al zo druk bezig om in de basis in balans te blijven, dat het geen energie meer over heeft om bijv. de energie van pollen aan te kunnen. Het lichaam gaat in protest en er volgen klachten.”

De darmen spelen een enorm grote rol bij een goed functionerend immuunsysteem. De darmen moeten immers alle voedingsstoffen uit de voeding halen en de verkeerde stoffen weren. Om deze rol goed uit te kunnen voeren, zijn er biljoenen bacteriën actief. 
Elke antibioticakuur is er opgericht om ziekmakende bacteriën onschadelijk te maken. Hierbij worden niet alleen de schadelijke bacteriën gedood maar het is ook een aanslag op de bacteriën die we juist zo hard nodig hebben voor een goede weerstand. 
Ik wil dan ook wel eens het advies geven om een bepaalde probioticakuur aan te schaffen. Welke kuur het meest geschikt is, ligt aan de onderliggende klacht.

De meeste cliënten die naar mij komen, hebben klachten zoals hooikoorts, huisstofmijt-allergie, katten/honden-allergie of reageren vervelend op bepaalde voeding. Maar inmiddels heb ik de ervaring dat het immuunsysteem dermate verbeterd dat de cliënten minder last hebben van de gebruikelijke verkoudheden. Cliënten rapporteren terug dat hoewel gezinsleden snotterend op de bank zaten, zij zelf nergens last van hadden.

Hierbij een mooie referentie:
“Van de kinderarts kreeg ik het advies om mijn dochter standaard een lage dosis antobiotica te geven. Dit zou nodig zijn omdat zij meervoudig gehandicapt is waardoor haar lichaam slechter instaat is om een infectie tegen te gaan. Dit advies ging zo tegen mijn gevoel in dat ik opzoek ben gegaan naar een andere manier. Zo kwam ik bij Petra terecht. Petra was eerlijk in haar advies en zei mij niets te kunnen beloven. Toch wilde ik het proberen. Al na een paar behandelingen merkten wij dat onze dochter er baat bij had; bepaalde lichaamsfuncties werden beter en zij was minder vatbaar voor verkoudheden. Hoewel ons hele gezin in de herfst toch een beetje liep te snotteren, had zij nergens last van. Dit was nog nooit voorgekomen waardoor ik gerust durf te stellen dat de behandeling van Petra de weerstand van onze dochter enorm heeft verhoogd!” P.B. te W.