Natuurgeneeskunde: een complementaire geneeskunde

Wat wij bieden, is een aanvulling op de huidige gezondheidszorg, met als doel mensen te helpen de kwaliteit en vitaliteit van hun leven te vergroten.

De geneeskunde die nu wordt aangeboden in het reguliere circuit, biedt in veel gevallen uitkomst en genezing bij een groot aantal ziektebeelden. Westers opgeleide artsen zijn goed geschoold en kundig in het categoriseren en behandelen van ziektebeelden.
Er is echter ook een groot aantal mensen dat niet of niet volledig geholpen kan worden in het reguliere circuit. Er zijn ook mensen die de voorkeur geven aan natuurgeneeskunde boven westerse behandelmethoden.
Voor beide groepen mensen kan natuurgeneeskunde een goede aanvulling zijn of alternatief zijn voor het behandelen van diverse ziektebeelden.
In het Centrum voor Natuurgeneeskunde Woerden werken Paul Freedman van Acupunctuur Woerden en Petra Schalkwijk van Allergie Vrij Woerden  nauw samen. Zij zijn allen goed geschoold aan gerenommeerde beroepsopleidingen en aangesloten bij erkende beroepsverenigingen.

Het is onze visie dat  de gezondheidszorg sterk verbeterd kan worden wanneer kennis omtrent ziekten en behandelingen vanuit een breder perspectief wordt benaderd. Samenwerking tussen huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen, voedingsdeskundigen etc. en natuurgeneeskundigen kan een behandeling van een patiënt/cliënt meer succesvol maken.

Behandelingen per vakgebied

Natuurgeneeskunde is een verzamelnaam voor diverse soorten behandelingen. Paul Freedman is gespecialiseerd in acupunctuur en chinese kruidengeneeskunde. Petra Schalkwijk haar specialisme is het behandelen van allergieen, orthomoleculaire geneeskunde, afvallen en begeleiding bij leefstijlveranderingen. U kunt altijd contact opnemen voor meer informatie inlichtingen.

Onze Facebook pagina

‘Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’
Hippocrates

Natuurgeneeskundige behandelingen zijn holistisch. Dat betekent dat ze zich niet alleen op het zieke orgaan richten, maar ook op de totale samenhang van lichaam en geest.

Bij een allergie is sprake van een overdreven reactie van het afweersysteem. Bij een allergische reactie maakt het afweersysteem niet alleen antistoffen aan tegen schadelijke indringers, maar ook tegen stoffen die gewoonlijk als onschuldig worden beschouwd.

Coeliakie (glutenintolerantie) is een chronische ziekte waarbij mensen niet tegen gluten kunnen. Gluten is een complex mengsel van eiwitten dat van nature voorkomt in bepaalde granen.

Water voorziet je lichaam net als andere dranken van vocht. Omdat water geen calorieën bevat, is het een goede dorstlesser. Het advies voor volwassenen is om per dag 1,5 tot 2 liter te drinken.