Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Informatiemiddag toegepaste Chinese kruidengeneeskunde workshop

15 februari 2020 @ 13:00 - 15:00 CET

Chinese kruidentherapie is al lange tijd een effectieve manier geweest om de meest voorkomende gezondheidsproblemen in het dagelijks leven te behandelen en te voorkomen. Chinese kruiden en de formules worden al eeuwen gebruikt, bestudeerd en geperfectioneerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat deze kruiden effectief en veilig zijn in gebruik wanneer je ze goed weet toe te passen.

In veel hedendaagse Chinese kruidencursussen wordt er van de studenten verwacht dat ze een enorme hoeveelheid kruiden leren kennen en nog meer formules. Veel formules lijken enorm veel op elkaar en verschillen dan vaak slechts met 1 kruid. Dit maakt het lastig om te leren! De verschillen zijn zo klein dat je al snel formules door elkaar gaat halen.
Wat ook vaak gemist wordt in de kruidencursussen die worden aangeboden, is de praktisch toepassing ervan. Er wordt wel gesproken over bij welk ziektebeeld een bepaalde kruidenformule zou moeten werken maar daarbij wordt vaak aan de persoonlijke pathologie van een specifiek individu voorbij gegaan EN er worden vaak standaard formules geadviseerd. Juist door goed te kijken en luisteren naar de persoonlijke klachten die een bepaald persoon heeft en door het stellen van de juiste diagnose, is het mogelijk om een persoonlijke kruidenformule samen te stellen voor elke specifieke cliënt.

De workshop die wij aanbieden is gebaseerd op het herkennen van patronen van onbalans en ziekte, EN het effect welk kruid op het menselijk lichaam heeft en waarom. Je leert zowel wat gezonde fysiologie is EN pathologie. Deze twee gaan samen en zijn altijd in beweging; yin-yang. Het is een constant patroon in het leven.
Alle kruiden hebben hun eigen uitwerking op het lichaam. Wanneer je van elk meest gangbare en krachtige kruid precies weet wat het doet, kan je kruidenformules samenstellen (of bestaande aanpassen) zodat het voor jouw cliënt op dit moment van het ziektebeeld de meest effectieve en efficiënte oplossing is. Je zal hierdoor meer grip krijgen op je kennis en instaat zijn je cliënten beter te helpen.
Net als dat een leerling-therapeut in de oude tijd patronen begon te herkennen door deze veel te zien en te horen, leer je in deze cursus systematisch hoe je disbalans in patronen kan herkennen EN welke Chinese kruidenformule je kan samenstellen of aanpassen die deze patronen kan herstellen en waarom.
In onze workshop ligt de nadruk vooral op het hoe en waarom, en minder op het domweg rijtjes leren van formules.

Heb jij interesse in deze 6-daagse workshop? Kom dan naar de informatiemiddag op zaterdag 15 februari! Je bent welkom vanaf 13.00u. De presentatie begint om 13.15u

Gegevens

Datum:
15 februari 2020
Tijd:
13:00 - 15:00 CET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *